PARTNER SINIF SEÇEBİLİRSİNİZ

Türkiye’de Yabancı Dil Fransızca (FLE) veya Bilimsel Eğitim (DNL) dersleri mi veriyorsunuz ?

Öğrencilerinize anadili Fransızca olan yaşıtlarıyla konuşma fırsatı mı vermek istiyorsunuz ?

Dijital araçlar vasıtasıyla ortak pedagojik proje gerçekleştirmelerini mi sağlamak istiyorsunuz ?

O zaman hemen ortak sınıf başvurularına başlayın !

Nasıl mı?

Çeşitli yollarını sizler için listeledik :

FRANSA’DA OLANLAR :

  • Okul rehberleri

Yeni ortaklık kurmak istediğiniz okulları bulundukları bölgeye, şehre veya disiplinlerine göre (Uluslararası, çiftdil, sanat dalları, beden eğitimi,…) seçebilirsiniz. Ayrıca tüm projelerinizi mail yolu ile sunabilirsiniz.

İletişim bilgileri :

Resmi okullar rehberi : http://geolocalisation.onisep.fr/

Özel okullar rehberi: http://www.enseignement-prive.info/ecoles-colleges-lycees

  •  Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Akademik Kurulları (DAREİC)

Fransa’da 31 Akademi bulunmaktadır, herbiri Milli Eğitim Bakanlığını bölgesel düzeyde temsil etmektedir. DAREİC her akademiye bağlı olan okulların uluslararası faaliyetlerinin koordinasyon işleri ile sorumlu olduğu için, müracaatlarınızı Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Akademik Kurullarına gönderebilirsiniz.

İletişim bilgileri :

http://www.education.gouv.fr/pid33884/les-delegues-academiques-aux-relations-europeennes-et-internationales-dareic.html

  • Kardeş şehirler programları

İki ülkenin yerel makam ve belediyelerinin arasında kardeş şehir anlaşma durumundan faydalana bilirsiniz. Böyle bir sözleşme hale hazırda kurulmuş ilişkiler sayesinde araştırmalarınızı kolaylaştırabilir, hatta ihtiyacınız varsa projeniz için maddi destek/finansman talep edebilirsiniz.

Türkiye ve Fransa’nın arasında yürürlükte olan işbirliği anlaşmalarının haritası : https://pastel.diplomatie.gouv.fr/cncdext/dyn/public/atlas/accesMonde.html

İletişim bilgileri :

AVRUPA’DA OLANLAR

  •  E-Twinning programı

E-Twinnig, Avrupa Komisyonunun oluşturduğu – Türkiye dahil 42 ülkeyi birleştiren – bir topluluktur. Programın ana görevi Avrupa’daki okul işbirliğini teşvik etmektedir. (veya «E-twinning programı, Avrupa Komisyonunun oluşturduğu bir topluluktur. Türkiye dahil 42 ülkeyi birleştirerek Avrupa’daki okul işbirliğini teşvik etmektedir »).

Sizde e-twinning topluluğuna katılarak, fransız ve frankofon partnerlerle ortaklıklar kurun.

E-Twinning programında 180 944 okul, 478 650 öğretmen ve 60 948 proje bulunmaktadır ! Anaokulundan ortaöğretim sonuna kadar, her düzeyde bütün disiplinleri kapsamaktadır : fen bilimleri, sosyal bilimler, bilişim teknolojileri, spor ve tabiki yabancı diller. E-twinning portalı olan Twinspace, öğretmenlerin toplanma noktası ve birlikte çalışabileceği bir platformdur. Portal, iletişim ve işbirliği için birçok çevrimiçi araç sunmaktadır (blog, wiki, forum, chat, …).

E-Twinning internet sitesinden platforma kayıt olun, projenizi sunun veya ilgi alanızda olan bir projeye katılın : https://www.etwinning.net/fr/pub/

Ayrıca, ulusal destek servisinden destek alabilirsiniz : http://etwinning.meb.gov.tr/

Birkaç örnek proje :

http://www.etwinning.fr/decouvrir/les-projets-etwinning/projet/le-jardin-comme-source-dinspiration-de-communication-et-de-partage.html

http://www.etwinning.fr/decouvrir/les-projets-etwinning/projet/moi-toi-lettres-a-nous.html

http://www.etwinning.fr/decouvrir/les-projets-etwinning/projet/vision-of-the-future.html

http://www.etwinning.fr/decouvrir/les-projets-etwinning/projet/save-water-to-save-life.html

 Katılımcı ülkeler :

Arnavutluk, Almanya, Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti, Avusturya, Belçika, Bosna ve Hersek, Bulgaristan, Kıbrıs, Hırvatistan, Danimarka, İspanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Hollanda, Polonya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Birleşik Krallık, Sırbıstan, Slovakya, Slovenya, İsveç, Türkiye

+eTwinning plus : Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna ve Tunus.

DÜNYA’DA

  •  Yurtdışı Fransız Eğitim Ajansı (AEFE)

AEFE, Fransız Dış İşleri Bakanlığı tarafından yönetilen bir kurumdur. Kuruluş amacı  yurt dışında bulunan tüm fransız okullarını koordine etmektedir.

Fransız Milli Eğitim Programını uygulayan AEFE, Fransız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi onaylı 137 ülkeye yayılmış 495 eğitim kurumunu birleştirmiştir.

AEFE kurumların listesi : http://www.aefe.fr/reseau-scolaire-mondial/rechercher-un-etablissement

  •  FrancEducation ünvanı

Bu ünvan dünyada en başarılı cift dilli fransızca eğitim veren resmi ve özel okullara verilir. Bu mükemmellik etiketi fransız dili ve fransızca verilen diğer disiplinleri kapsamaktadır (Tarih, coğrafya, matematik, fen bilimleri, vs…).

2012 yılında, Fransız Dış İşleri Bakanlığı tarafından kurulan ve sayısı sürekli yükselişte olan LabelFrancEducation ağı, 2016 yılında tam 158 kurum kapsamaktadır.

LabelFrancEducation kurumlar rehberi : http://labelfranceducation.fr/etablissements

  • Uluslararası Fransızca Öğretmenler Federasyonu (FIPF)

Uluslararası Fransızca Öğretmenler Federasyonu (FIPF) – tüm frankofon ülkeler dahil – 140 ülkeye yayılmış, 180 kurum ve 80 000 üye kapsamaktadır.

Fransızca öğretmenler kurumlar rehberi : http://fipf.org/federation/annuaire

  • Uluslararası Quebec Eğitim Kooperatifi

Uluslararası Eğitim Kooperatifi 2001 yılından bu yana, Quebec eğitim komisyon ve kuruluşların dünya’ya yayılmasını sağlıyor. Kuruluşun amacı öğrencilerin ve oğretmenlerin diğer ülkelerle olan kültürel, pedagojik, dilsel işbirliğini geliştirmek.

Quebec Eğitim Kooperatifi ile iletişime geçmek veya işbirliği teklifinde bulunmak istiyorsanız, http://www.education-internationale.com/echange-international/jumelages-et-opportunites/ sitesinden formu doldurup gönderiniz.

  • Sosyal medya … IFPROFS !

Sonuncu ama bir o kadar da önemli ; İFPROFS sitesini unutmayınız !

Eğitim ortaklığı sunan tekliflere bakınız veya « İnfo » bölümünde kendi değişim projenizi sununuz !

Başvurularınızı hemen başlatıp, « Fransız » Kal(may)ın ! Hepinize bol şanslar dileriz.