Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali
22.11.2018
25.11.2018
22-25 Kasım tarihlerinde 11. yaşını kutlayacak olan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Fransız Kültür Merkezinde!
Her koşulda umut, herkes birer kahraman ve çözümler her yerde!
22-25 Kasım tarihlerinde 11. yaşını kutlayacak olan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) karmaşık küresel sorunlar karşısında sıradan insanların ürettiği ve hayata geçirdiği yaratıcı çözümler içeren belgesellerle bir kez daha izleyicleriyle buluşuyor. Kosta Rika, İspanya, Haiti, Etiyopya, ABD; Hindistan, Kongo, Fransa, Almanya, Mozambik, Filistin, İsrail, Burkina Faso, Sri Lanka, Solomon Adaları, Bangladeş, Hollanda, Avusturya, İtalya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Türkiye’den ilham verici hikayeler içeren belgeseller ihtiyacımız olan kahramanların kim olduğunu gözler önüne seriyor: Değişim yaratmak isteyen herkes!
Artan kuraklık, sel, orman yangını, çatışma, eşitsizlik, gıda fiyatı vb haberlerin yanında yer bulamayan tüm bu hikayeler kulağımıza fısıldıyor: İhtiyacımız olan tüm çözümler halihazırda mevcut, ölçeklenebilir ve herkes tarafından uygulanabilir…
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Ocak 2016 yılında açıklanan 17 Küresel Hedefin ve bu hedeflerin birbirleriyle ilişkilerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla ilgili hedeflerle etiketlenen filmler 22-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi ve Salt Beyoğlu’nda gösterilecek. Festivali şehrinde gerçekleştirmek isteyen sivil toplum kuruluşları ve aktivistler 15 Ocak-15 Haziran 2019 tarihleri arasında SYFF2018 seçkisiyle Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ni organize edebilecek.
Festivalde filmlerin yanı sıra film içerikleriyle alakalı konularda yaptıkları çalışmalarla ilham veren konuşmacılar, müzisyenler ve performanslar yer alacak.
Bu sene 2 Fransız yapımı festivalde yerini alacak:
Gıda Kooperatifi (Thomas Boothe)
2016 | 104 dk |İngilizce | Türkçe altyazılı
Ekonomik kriz Wall Street’in gölgesinde devam ederken bir kurum az tanınan bir Amerikan geleneğini geliştirir. “The Park Slope Food Coop”: Bir kooperatif market. Bu kooperatifin 16.000 üyesi ayda 3 saat markette çalışarak inanılmaz ucuz fiyatla New York’taki en iyi gıdayı almaya hak kazanırlar. Kooperatifin başarısı kapitalizm ve yaygın gıda sektörü için pek de iyi bir haber değildir ama gıda üretim ve dağıtım sistemini değiştirmek için bir şanstır.
Büyükbabamın Bahçesi (Martin Esposito)
2016 / 76 dk. / Fransızca / Türkçe altyazılı
Martin, enerji toplamak, yardım etmek ve hayatının bazı anlarını paylaşmak amacıyla büyükbabasının evine döner. Büyükbabası ona kökenlerinden ve kaybettiği eşi anısına yaptığı sebze bahçesinin sırlarını paylaşır. Fast food neslinin bir parçaşı olan Martin, bu kıymetli mirasın değerini anlayacaktır. Film, yaşam ve korumamız gereken doğa için bir ilahî adeta.
Daha fazla bilgi için: