PİYANO RESİTALİ: DENİZ ERDİNÇ & NELİ GAGUA

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi - JF Kennedy Cad. Kavaklıdere
23.11.2021 - 19:30

Debussy, Beethoven

DEBUSSY, BEETHOVEN

  • 23 Kasım 2021 Salı, 19:30
  • Yer: Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, Kennedy Cad. – Kavaklıdere
  • Katılım ücretsizdir, kayıt zorunludur: kultur.ankara@ifturquie.org
  • Girişte HES kodu sorgulaması yapılacaktır

Program:

Claude Debussy:

– Deux Arabesques, N. 1 (5”)

– Préludes, Livre 1, N.10: “La Cathédrale Engloutie” (7”)

– Préludes, Livre 1, N. 8: “La Fille aux Cheveux de Lin” (3”)

– Petite Suite pour Piano à quatre mains (15”)

  1. En bateau: Andantino
  2. Cortège: Moderato
  3. Menuet: Moderato
  4. Ballet: Allegro giusto

ARA

– Ludwig van Beethoven : Sonate N. 32 en Do mineur, op. 111 (23”)

– Frédéric Chopin : Polonaise N. 6 en La bémol Majeur ‘Héroique’, op. 53 (7”)

– Alexander Scriabin : Etude N. 12 op. 8 (3”)

Deniz Erdinç, biyografi

Müzisyen bir ailenin oğlu olan Deniz Erdinç, çalışmalarına erken yaşta keman, piyano ve viyolonsel ile başladı. Kemanda Ilarion Ionescu Galati, viyolonselde Hayreddin Hoxha ve piyanoda annesi Vera Erdinç’in tecrübelerinden yararlandı. Üniversite dönemine dek Pierre Loti (Istanbul) ve Charles de Gaulle (Ankara) Fransız okullarında okuyan sanatçı, 2009 yılında müzisyen olmakta karar kılıp Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin sınavlarına katıldı ve Gülnara Aziz’in piyano öğrencisi oldu. Bu süre boyunca Odtü KKM, Bilkent konser salonu, Fransa Büyükleçiliği ve Mozarthaus gibi salonlarda resitaller ve oda müziği konserleri verdi ve Hüseyin Sermet, Emre Elivar, Boris Berman, Valentin Surif, Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Misha Dacic, Giselle Brodsky, Makoto Ueno, Alexander Madzar, ve Laurent Cabasso gibi hocaların ustalık sınıflarına katıldı. Aynı zamanda Yiğit Aydın ile armoni, Tolga Yayalar ile form, Işın metin ile partisyon okuma, ve Prix de Rome ödüllü Odette Gartenlaub’un daveti üzerine Paris’te 2010 yazında Solfej ve piyano çalışmıştır. Orkestra şefliğine erken yaştan beri ilgi duyan sanatçı, son üç senedir bu konuya konsantre olmuştur. Bu süre zarfında çalışmalarına Erol Erdinç ile devam etmiş olan sanatçı, Rengim Gökmen, Jorma Panula ve Gürer Aykal’ın çalıştaylarına katılmıştır.

Şeflik çalışmalarına Türk Eğitim Vakfı ve Fransız elçiliği müşterek bursu sayesinde 2017-2019 arasında Ecole Normale de Musique de Paris’de Dominique Rouits ile devam eden sanatçı, bu süre boyunca Daniel Barenboim, Mstislav Rostropovitch gibi müzisyenleri barındırmış olan Cité Internationale des Arts’da “Artist-in-residence” olarak ikamet etmiş ve ‘Orchestre en Résidence de la Cité des Arts’ topluluğunu kurucusu ve sanat yönetmeni olmuştur.

Tahsilinin bitişi üzerine Türkiye’ye dönen Deniz Erdinç, halen Bilkent Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası asistan şefi olarak kariyerine devam etmektedir.

Neli Gagua, biyografi

Tiflis doğumlu Neli Gagua, eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu’nda ana sanat dalı piyano ile başlamıştır. Aynı kurumda Lise’yi tamamlayan Neli Gagua, eğitim süreci boyunca birçok konsere, ustalık sınıfına, müzik festivallerine katılmıştır. Gagua, Lisans programına girişinin akabinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne geçiş yapmış ve Psikoloji ve Sosyoloji Lisans eğitimlerini tamamlamıştır.

Şu anda aynı Üniversitede Klinik Psikoloji Doktora eğitimini tez aşamasında olarak sürdüren Neli Gagua, Freud-Lacan Psikanaliz Derneği’nin üyesidir.

Neli Gagua, profesyonel olarak müziğe geri dönüşü ile 2019 yılından itibaren Prof. Dr. Gülnara Aziz ile piyano çalışmış ve günümüzde Anadolu Konservatuvar’ında Doç. Gökhan Aybulus ile çalışmalarına devam etmektedir.