BELGESEL FİLM SENARYO ATÖLYESİ 2021
20.08.2021
BAŞVURU ÇAĞRISI EURASIADOC Türkiye BELGESEL FİLM SENARYO ATÖLYESİ 2021 Son Başvuru Tarihi: 20 Ağustos 2021 EurasiaDoc Belgesel Film Senaryo Atölyesi Başvurularınızı Bekliyor! Fikirler projelere, projeler belgesel film senaryosuna nasıl dönüşür? Bir belgesel film dosyası nasıl hazırlanır? Bir yönetmenin yazım sürecinde yaşadığı zorluklara, hep birlikte yaratıcı çözümler üretiyoruz! Yönetmen ve yapımcı Samuel Aubin tarafından yürütülen EurasiaDoc Belgesel Film […]
BAŞVURU ÇAĞRISI
EURASIADOC Türkiye
BELGESEL FİLM SENARYO ATÖLYESİ 2021
- Son Başvuru Tarihi: 20 Ağustos 2021
EurasiaDoc Belgesel Film Senaryo Atölyesi Başvurularınızı Bekliyor!
Fikirler projelere, projeler belgesel film senaryosuna nasıl dönüşür?
Bir belgesel film dosyası nasıl hazırlanır?
Bir yönetmenin yazım sürecinde yaşadığı zorluklara, hep birlikte yaratıcı çözümler üretiyoruz!
Yönetmen ve yapımcı Samuel Aubin tarafından yürütülen EurasiaDoc Belgesel Film Senaryo Atölyesi, 2015 yılında İstanbul’da başladıktan sonra 2019 yılından itibaren EurasiaDoc Amed adıyla Diyarbakır’da yapılmaya devam etti. Bu sene İstanbul’da düzenlenecek atölyeye, uzun metraj yaratıcı belgesel projelerinizle başvurabilirsiniz.
EurasiaDoc Belgesel Film Atölyesi, belgesel ile ilgilenen kişilere, film yapım sürecine profesyonel bir bakış açısıyla yaklaşmaları ve kişisel olarak sanatsal eğilimlerini güçlendirmeleri konusunda destek vermeyi ve uluslararası iş birliğinin artmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
Film projelerinin eleştirel analizinin yapılması, finansman olanaklarının araştırılması, en önemlisi de sinema destek fonlarına, yapımcı ve televizyon yayıncılarının katıldığı ortak yapım buluşmalarına yapılacak başvurularda sunulacak ”belgesel film dosyasının” oluşturulması bu atölyenin belli başlı amaçlarındandır.
EurasiaDoc 2021
Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği, Documentarist, CinAmed Film Kolektifi, DocMonde ve Ecran Libre işbirliği ile yapılan Eurasiadoc Belgesel Film Senaryo Atölyesi bu yıl Lyon Belediyesi ve Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından sağlanan finansal destekle gerçekleştirilecek.
Atölye, başvurular arasından seçilecek olan 6 projenin yönetmenlerinin katılımıyla, Fransızca-İngilizce / Türkçe tercüman eşliğinde yapılacak.
İki bölüm şeklinde gerçekleştireceğimiz atölyenin birinci bölümü 6 – 9 Eylül 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak yapılacak.
Atölyenin ikinci bölümü ise pandemi koşullarına bağlı olarak 23 – 28 Ekim 2021 tarihlerinde çevrimiçi ya da İstanbul’da bir araya gelerek gerçekleştirilecek.
Atölyede geliştirilen projelerden üçü, Aralık ayında yapılması planlanan Eurasiadoc Ortak Yapım Buluşması’na katılabilecek.
Program
Eurasiadoc belgesel film senaryo atölyesi, katılımcıların kişisel projelerinin analiz edileceği, hem birebir hem de kolektif oturumların yapılacağı bir sisteme dayalıdır. Katılımcılar, toplam on gün boyunca eğitmen eşliğinde film izlemelerini de içeren çeşitli egzersizler üzerine yoğunlaşarak senaryolarını geliştirirler. Atölyenin sonunda ‘pitching’ ve ortak yapım buluşmalarına hazırlık amaçlı olarak misafir yapımcıların olduğu bir ortamda proje sunum alıştırmaları yapılır. Eğitmen Samuel Aubin rehberliğinde her bir belgesel filmin senaryo yazımı tamamlanır ve proje dosyaları oluşturulur.
Önemli Notlar:
-Atölyeye katılım ücretsizdir.
-Çevrimiçi yapılacak oturumlar için katılımcıların bilgisayar ve yeterli bir internet altyapısına sahip olmaları gerekmektedir.
-Atölyenin ikinci kısmı, pandemi koşullarına bağlı olarak, İstanbul’da yüz yüze yapılırsa, şehir dışından katılacak olan proje sahiplerinin ulaşım ve otel harcamaları kendilerine aittir.
Başvuru
Başvurular, süresi en az 40 dakika olan ”yaratıcı belgesel” projelerine açıktır.
Başvuru formu ve ek belgeleri göndermek için son tarih 20 Ağustos 2021’dir.
Başvurular yalnızca e-posta yoluyla aşağıdaki adrese gönderilecektir: eurasiadocamed2021@gmail.com
Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
Başvuru dosyası, aşağıdaki belgeleri içermelidir:
- Doldurulmuş başvuru formu (TÜRKÇE veya KÜRTÇE)
- Yönetmenin özgeçmişi (TÜRKÇE veya KÜRTÇE) ve 1 adet fotoğrafı (JPEG)
- Sinopsis (En fazla 2 sayfa TÜRKÇE veya KÜRTÇE’nin yanı sıra İNGİLİZCE çevirisi)
- Atölyeden beklentilerinizi içeren niyet mektubu (En fazla 1 sayfa TÜRKÇE veya KÜRTÇE’nin yanı sıra İNGİLİZCE çevirisi)
- Varsa projeyle ilgili görsel malzeme linkleri ve varsa bir önceki filmin linki.
EKSİK BAŞVURULAR DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.
Projelerin Seçilmesi
Değerlendirme komitesi, atölyeye katılmaya uygun görülen 6 adet projeyi, atölyenin başlangıç tarihinden 10 gün önce duyuracak, seçilmeyen projeler için gerekçe gösterilmeyecektir.
Başvuru Formu: form