8 MART: DÜNYA KADINLAR GÜNÜ – KONFERANS

Institut français Ankara, Konrad Adenauer Cad. No 30 - YILDIZ
08.03.2022 - 19:30

KONFERANS + ADIM ADIM SIFIR ATIK

DÖNGÜSEL EKONOMİDE KADININ YERİ

Ankara Accueil Francophone, Institut français Ankara ve Adım Adım Sıfır Atık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında sizleri konferansa ve sürdürülebilir ürünlerle tanışmaya davet ediyor. “Döngüsel Ekonomide Kadının Yeri?” başlıklı konferans, Dr. Zeynep İnanç’ın moderatörlüğünde Sibel Asna ve Feyhan Evitan Canbay’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Konferans:

Sibel Asna, biyografi

İletişim uzmanı olarak, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına stratejik danışmanlık yapan A&B İletişim A.Ş.’nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı olan Sibel Asna, aynı zamanda Hrant Dink Vakfı ve AIMA Ayvalık Müzik Akademisi Yönetim Kurulu, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Mütevelli Heyeti ve Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı kurucu üyesidir.

Çalışma hayatına 1975 yılında Pars Tuğlacı’nın Türkiye Ansiklopedisi’nde Araştırma Görevlisi ve Metin Yazarı olarak başlayan Sibel Asna, 1981 yılında Proje Sorumlusu olarak çalışmaya başladığı A&B Halkla İlişkiler’de 1987 yılında genel müdürlük görevini üstlendi. 1995 yılında Alâeddin Asna’dan devraldığı A&B’yi 2004 yılında A&B İletişim A.Ş. olarak yeni bir yapıya dönüştürdü.

Asna’nın 1983 yılında Cüzzamla Savaş Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile başlayan sivil toplum alanındaki çalışmaları, İKSV, Winpeace Türkiye, Yunanistan Barış İçin Kadın Girişimi,İstanbul Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi,  Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi, SAHA, Ashoka, Greenpeace Akdeniz, Hayata Destek Derneği, Good4trust.org, Change.org gibi pek çok sivil toplum kuruluşunu kapsamaktadır.

Saint Benoit Fransız Kız Lisesi’ni, ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Halkla İlişkiler bölümünü bitiren Asna, daha sonra Oxford Academy of English’te eğitim gördü. Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Ermenice biliyor.

Feyhan Evitan Canbay, biyografi

Feyhan Evitan Canbay 1969 yılında Ankara’da doğdu. 1988’de Galatasaray Lisesi’nden, 1993’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi  Kadın Çalışmaları bölümünde  yüksek lisans yaptı.

Özel sektörde çalıştıktan sonra 2001’de Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Burada Purdue University içindeki International Center’da Fransızca ve İtalyanca dersleri verdi. 2004 senesinde yurda döndükten sonra farklı BM Ajanslarında ve AB Projelerinde uzman olarak çalıştı. 2017’den beri Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Mülteciler için Mali Yardım Bölümü’nde Sosyoekonomik Kalkınma Program Yöneticisi olarak çalışmaktadır.

Adım Adım Sıfır Atık (16:00 – 19:30)

Yad Beekeeping:

Ankara-Güdül ilçesinde ekolojik tarım yapılan bir bölgede arıcılık faaliyetleri yürütmektedir. Kıymetli bir arı ürünü ve sürdürülebilir bir malzeme olan balmumundan mumlar ve pastel boyalar üretmektedir. Doğaya zarar vermeden sürdürülebilir bir iş yapmayı arzu eden Yad Beekeeping, herhangi bir katkı maddesi kullanmaz ve plastiksiz kargo ile ürünlerini teslim eder. Atık azaltma çalışmalarını özel ve profesyonel alanlarda devam ettirir.

Lindos:

Lindos, kimyasal içermeyen, sürdürülebilir, vegan ve PETA-Cruelty Free sertifikalı temizlik ve kişisel bakım ürünleri üreten yeni bir sosyal girişim. Satılan her ürünle yaralı deniz kaplumbağalarının tedavisine destek olmaktadır. Daha az ambalaj atığı için hem konsantre formüller geliştirir hem de refill alışkanlıkları yeniden canlandırmayı arzu eder. Ürünler paraben, fosfat, klor, sülfat, GDO, sentetik boya ve parfüm gibi doğaya ve insan sağlığına zarar veren kimyasallar içermez. Dermatolojik olarak test edilmiştir.

Miralem:

İzmir yakınlarındaki bir köyde keçi ve inek peynirleri üreten Miralem, marka adını da üretim yapılan köyden almıştır. Miralem’in kurucusu Canan Urhan, Fransız peynir üretimi teknikleriyle ilgili Fransa’da aldığı eğitimin ardından Türk damak tadına uygun peynirler üretmeye başladı. Farklı peynir üretimi teknikleri konusunda uzmanlaşmış 5 kadından oluşan üretim ekibiyle Miralem, farklı damak tatlarına hitap eden çok sayıda peynir çeşidi üretiyor. Hiçbir katkı maddesine, koruyucu kimyasala, performans arttırıcıya üretimde yer verilmeden doğal ve çevreye duyarlı bir üretim süreci izleniyor.