Yazar Leïla Slimani ile Yuvarlak Masa Toplantısı : “Kadınlar, kimlik ve Akdeniz”

17.04.2025 18:30
Yazar Leïla Slimani ile Yuvarlak Masa Toplantısı : “Kadınlar, kimlik ve Akdeniz”
📅 Tarih: 17 Nisan Perşembe
🕢 Saat: 18:30
Institut français İzmir Salonu
Yazar Leïla Slimani ile Yuvarlak Masa Toplantısı : “Kadınlar, kimlik ve Akdeniz”
📅 Tarih: 17 Nisan Perşembe
🕢 Saat: 18:30
Institut français İzmir Salonu
Institut français İzmir şubesi, sizleri 17 Nisan 2025 Perşembe günü saat 18.30’da IF İzmir konferans salonunda ünlü yazar Leïla Slimani ile “Kadınlar, kimlikler ve Akdeniz” konulu olağanüstü bir yuvarlak masa toplantısına davet etmekten mutluluk duyar.
2016 Goncourt Ödülü sahibi, kadın özgürlüğüne ve kadınların seçim yapma hakkına kendini adamış Fas asıllı Fransız gazeteci ve yazar, kadınlar ve kadınların Akdenizli kimlikleri konulu dolu dolu bir yuvarlak masanın konuğu olacak. Yazar Slimani’ye 9 Eylül Üniversitesi profesörlerinden, Müslüman dünyasında kadın alanında çalışan Duygu Öztin, İstanbul Üniversitesi profesörlerinden, göçmen kadınlar alanında çalışan Nedret Kılıçeri ve toplumda kadın konusunda uzman psikanalist Özge Soysal eşlik edecek.
Toplantı dili Fransızcadır. Giriş ücretsizdir.
Leïla Slimani, biyografi
©2019 Francesca Mantovani
1981 doğumlu Leïla Slimani, 2014 yılında yazarlığı ve konusu (kadın cinsel bağımlılığı) ile dikkat çeken ilk romanı Dans le Jardin de l’ogre’dan sonra, 2016 yılında sinemaya uyarlanan ikinci romanı Chanson douce ile Prix Goncourt’a layık görüldü.
3 Ekim 1981’de Fas’ın Rabat kentinde doğdu, Fransızca konuşan bir ailede büyüdü: Cezayir asıllı babası bankacı ve üst düzey bir memurdur; Annesi Alzas bölgesi kökenli bir doktor olup, Fas’ın ilk kadın uzmanlarındandır. Yazar, yüksek eğitinimini Fransa’da tamamladı; edebiyat hazırlık derslerini Lycée Fénelon’da, ardından Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü’nde aldı. Cours Florent’te oyunculuğu denedikten sonra 2008-2012 yılları arasında Jeune Afrique‘te gazetecilik yaptı ve ardından yazarlığa yöneldi.
Romanlarında ve makalelerinde olduğu gibi, tartışmalı konuları (feminizm, kadın cinselliği, sömürgecilik) ele almaktan çekinmezken, kendisinin “gerçek” ikili Fas ve Fransız vatandaşı olduğunu, “gerçek bir ikili aidiyet” olduğunu iddia eder. Uluslararası Frankofoni Örgütü’nün Daimi Konseyi’nde Fransa Cumhurbaşkanı’nı temsil ediyor.
2020 yılında Le Pays des autres adlı üçlemenin ilk kitabı olan La guerre, la guerre, la guerre yayınladı. “Ma nuit au musée” (Stock) serisinden çok kişisel bir kitap olan Le parfum des fleurs la nuit‘nin ve ayrıca kozmetik cerrahinin öncülerinden Suzanne Noël’in hayatını anlatan, Clément Oubrerie tarafından resimlenen À mains nues (Les Arènes) adlı çizgi romanı yayınladı.