MEB’e bağlı Fransızca öğretmenlerinin formasyonu Ankara’da başladı

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve Işbirliği Müsteşarı Eric Soulier ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı tarafından 22 Mayıs 2019 tarihinde imzalanan « Fransızca öğretmenlerinin formasyonu için niyet beyanı » gereğince düzenlenen Fransızca öğretmenlerinin formasyonu Ankara’da başladı. Formasyon için seçilen 25 öğretmen toplam bir aylık sınıf içi animasyonu da içeren pedagojik formasyon ve formatör eğitimi aldıktan sonra 2020 ve 2021 yılında meslektaşlarına meslek içi eğitim verecek.

MEB’e bağlı devlet okullarında görev yapan toplam 431 Fransızca öğretmeni Mayıs 2019’da Uluslararası Pedagoji Araştırmaları Merkezi (CIEP) tarafından hazırlanan iki ayrı testten geçtiler. Seçilen 25 öğretmen formasyonun ilk bölümünü 17 – 28 haziran tarihleri arasında Ankara’da tamamlayacak. CAVILAM tarafından verilecek formasyonun ilk bölümünün konusu  günümüzde Fransızca öğretimi. Öğretmenler genç kitleye yönelik Fransızca öğretimi yöntem ve araçları konusunda pedagojik eğitim görecek.

Formasyonun ikinci ayağı ise  2 – 13 Eylül 2019 tarihleri arasında Fransa Büyükelçiliği bursu ile Fransa’nın Vichy kentinde gerçekleşecek. Yine CAVILAM tarafından verilecek formasyonun amacı Fransızca öğretmenlerini meslektaşlarına verecekleri pedagojik formasyona hazırlamak.