SİNEMA KULÜBÜ İZMİR: KASIM – ARALIK PROGRAMI

18.11.2025 18:00
20.12.2025
Sinema Kulübü
Kasım-Aralık Programı
Sinema Kulübü İzmir Kasım-Aralık Programı
Filmler orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilir.
PROGRAM :
| Salı | 18/11 | 19:00 | Même si tu vas sur la lune | |
| Cumartesi | 22/11 | 18:00 | Göç Teması Üzerine Kısa Film Gösterimleri | |
| Salı | 25/11 | 19:00 | Josep | |
| Cumartesi | 29/11 | 16:00 | Küçük Ülke | |
| Salı | 02/12 | 19:00 | Holy Cow | |
| Cumartesi | 06/12 | 16:00 | Köpekler ve İtalyanlar Giremez | |
| Salı | 09/12 | 19:00 | Küçük Ülke | |
| Cumartesi | 13/12 | 16:00 | Josep | |
| Salı | 16/12 | 19:00 | Köpekler ve İtalyanlar Giremez | |
| Cumartesi | 20/12 | 16:00 | Holy Cow | |
Sinema biletleri gösterimden 30 dakika önce Institut français İzmir girişinde satışa sunulacaktır. Yerler numarasız ve sınırlı sayıdadır.
Film başladıktan sonra salona seyirci alınmaz, kullanılmayan biletler başka bir gösterimde kullanılabilir.
Tam Bilet: 100 TL
İndirimli Bilet : 50 TL (25 yaş altı öğrenci ve 65 yaş üstü izleyicilerin için geçerlidir. Kimlik ve öğrenci kartı ibrazı zorunludur.)
Institut français İzmir öğretmen ve öğrencilerine ücretsizdir.
Sadece kredi kartı ile ödeme kabul edilmektedir.
Même si tu vas sur la lune
Même si tu vas sur la lune
Salı 18/11 – Saat: 19:00
Art Venue İzmir
Yönetmen: Laurent Rodriguez
Belgeselin ardından yönetmen Laurent Rodriguez’in katılımı ve Ferhat Kentel’in katkısıyla bir sohbet gerçekleştirilecek. Söyleşi Fransızca yapılacak ve Türkçe ardıl çeviri ile sunulacak. Bu etkinlik ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.
2024/Fransa/93′
Orjinal Dil Fransızca, Türkçe Altyazılı.
Hikaye
Altı yıl önce Suriye’den ayrılıp Fransa’ya sığınan Sara, Hasan, Ghaith ve Khairy, yirmili yaşlarının başında Paris’te öğrencidir. Üniversitedeki hocaları ve dostları Emmanuel’in kır evinde bir araya geldiklerinde, geçmiş yaşamlarını, zorlu yolculuklarını ve Fransa’daki yeni başlangıçlarını hatırlarlar. Köklerinden kopmuş bu dört genç, sürgünün ortasında kim olduklarını yeniden sorgular: Hâlâ Suriye’deki benliklerini mi taşıyorlar, yoksa sınırların ötesinde kendilerini yeniden mi yaratmışlardır?
Göç Teması Üzerine Kısa Film Gösterimleri
Göç Teması Üzerine Kısa Film Gösterimleri
Cumartesi 22/11 – Saat: 18:00
Institut français İzmir Sinema Salonu
Bu etkinlik ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.
Bu program, her biri göç ve yeniden kök salma deneyimini farklı biçimlerde anlatan üç kısa filmi bir araya getiriyor : Fatima Kaci’nin La Voix des autres, Cansu Baydar’ın Neredeyse Kesinlikle Yanlış ve DJ Snake’in Patience adlı filmleri. Bu yapımlar, yeni bir ülkede var olma, kendini yeniden tanımlama ve ifade etme biçimlerini sorgularken; göçmen figürlerine sıklıkla atfedilen kalıpları kıran öznel anlatılar sunuyor.
Bireysel hikayelerin ötesinde, bu filmler bellek, kimliğin yeniden inşası ve tanıklığın aktarımı üzerine daha geniş bir düşünme alanı açıyor. Bir araya geldiklerinde ise sürgün ve sesini duyurmanın imkan(sız)lığı üzerine duyarlı bir üçleme oluşturuyorlar.
Sibil Çekmen, sinema alanında doktor ünvanına sahip bir araştırmacıdır. Çalışmaları politik belgesel sinema, sınırların ve göçün temsilleri ile Türkiye sineması üzerine yoğunlaşmaktadır. Halen Paris 8 Üniversitesi ve ArTeC Araştırma Üniversitesi’nde sanat-temelli bir doktora sonrası araştırma yürütmektedir. Son kısa filmi Missing Documentaries (2024), Seen Unseen: An Anthology of (Auto)Censorship seçkisi içinde yer almakta olup Rotterdam Uluslararası Film Festivali, New York Modern Sanat Müzesi (MoMA) – Doc Fortnight programı ve Kopenhag Belgesel Film Festivali (CPH:DOX) tarafından gösterilmiştir.
Ermeni sinemasında Sovyet sonrası sınır temsilleri üzerine yazdığı yüksek lisans tezinin ardından, beş yıl boyunca Lyon 2 Lumière Üniversitesi’nde “Sinema ve Sınırlar” adlı bir ders vermiştir. Daha sonra Paris Göç Tarihi Ulusal Müzesi, Paris 8 ve Paris Nanterre Üniversiteleri’nde yürüttüğü doktora sonrası araştırmasında, Fransa’daki görsel-işitsel arşivlerde göçmen kadınların temsiline odaklanmıştır.
Gösterimin ardından Sibil Çekmen, seyircilerle bir söyleşi gerçekleştirecektir. Söyleşi Türkçe gerçekleştirilecektir.
Josep
Josep
Salı 25/11 – Saat: 19:00
Cumartesi 13/12 – Saat: 16:00
Institut français İzmir Sinema Salonu
Yönetmen: Aurel
2020/Fransa/74′
Orjinal Dil Fransızca, Türkçe Altyazılı
Hikaye
1939 Şubat’ı. Franco diktatörlüğünden kaçan Cumhuriyetçilerin akını altında kalan Fransız hükümeti, bu insanları kamplara hapseder. Tel örgülerle ayrılmış iki adam arasında bir dostluk doğar: biri jandarma, diğeri bir çizerdir. Barselona’dan New York’a uzanan bu hikâye, anti-Franco direnişçisi ve olağanüstü bir sanatçı olan Josep Bartolí’nin gerçek yaşam öyküsüdür.
Küçük Ülke
Küçük Ülke
Cumartesi 29/11 – Saat: 16:00
Salı 09/12 – Saat: 19:00
Institut français İzmir Sinema Salonu
Yönetmen: Eric Barbier
Oyuncular: Jean-Paul Rouve
2020/Fransa/113′
Orjinal Dil Fransızca, Türkçe Altyazılı
Hikaye
1990’larda, küçük bir erkek çocuk Burundi’de Fransız girişimci babası, Ruandalı annesi ve küçük kız kardeşiyle yaşamaktadır. Vaktini sınıf arkadaşlarıyla türlü yaramazlıklar yaparak geçirir; ta ki iç savaş patlak verip çocukluğunun masumiyetine son verene kadar.
Holy Cow
Holy Cow
Salı 02/12 – Saat: 19:00
Cumartesi 20/12 – Saat: 16:00
Institut français İzmir Sinema Salonu
Yönetmen: Louise Courvoisier
2024/Fransa/90′
Orjinal Dil Fransızca, Türkçe Altyazılı
Hikaye
Totone, 18 yaşında, zamanının büyük kısmını bira içerek ve Jura bölgesindeki baloları arkadaş grubuyla dolaşarak geçiriyor. Ancak gerçek hayat onu yakalar: yedi yaşındaki küçük kız kardeşiyle ilgilenmek ve geçimini sağlamanın bir yolunu bulmak zorundadır. Bunun üzerine bölgedeki en iyi Comté peynirini üretmeye karar verir — öyle bir peynir ki tarım fuarında altın madalya kazanacak ve 30.000 avro ödül getirecektir.
Köpekler ve İtalyanlar Giremez
Köpekler ve İtalyanlar Giremez
Cumartesi 06/12 – Saat: 16:00
Salı 16/12 – Saat: 19:00
Institut français İzmir Sinema Salonu
Yönetmen: Alain Ughetto
2021/Fransa/Belçika/İsviçre/İtalya/70′
Orjinal Dil Fransızca, Türkçe Altyazılı
Hikaye
20. yüzyılın başlarında, İtalya’nın kuzeyindeki Ughettera’da, Ughetto ailesinin doğduğu topraklarda… Bu bölgede yaşam giderek zorlaşmıştır ve Ughetto’lar her şeye yeniden başlayabilecekleri bir ülkenin hayalini kurarlar. Rivayete göre Luigi Ughetto, Alpleri aşarak Fransa’ya geçer ve ailesinin kaderini sonsuza dek değiştirecek yeni bir hayata adım atar. Torunu ise burada onların hikâyesini yeniden anlatır.









