“Türkiye’de frankofoninin 50 yüzü”

 

Türkiye’nin genç frankofonları, hepinizi kameranızın başına davet ediyoruz !

Uluslararası Fransızca Öğretmenleri Federasyonu 2019 yılında 50. yaşını kutlayacak ve Türkiye’deki Fransızca öğretmenleri de bu yıldönümünü orjinal ve yaratıcı bir proje ile kutluyor.

İzmir, Ankara ve İstanbul Fransızca Öğretmenleri Dernekleri, Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin desteği ile gönüllü 50 okul ve üniversiteyi büyük bir video projesine ortak olarak katılmaya davet ediyor :  « Türkiye’de frankofoninin 50 yüzü » !

Oyunun kuralı ?

Her eğitim kurumunda bir öğretmen rehberliğinde bir grup öğrenci Fransız dili ve Frankofoni ile özel bir bağı olan Türk (ya da çifte vatandaş) ile 1-3 dakikalık bir röportaj gerçekleştirecek.

Hedef ?

Sanat, edebiyat, felsefe, hukuk, uluslararası ilişkiler, gazetecilik, politika, ekonomi, endüstri, bilim, bilişim, iletişim, spor, moda, gastronomi yani kısaca tüm alanlarda aktif olan 50 karizmatik kişi ile yapılacak bu röportajlar bir filmed bir araya getirilerek Türkiye’de Frankofoni’nin canlı ve aktüel bir portresi oluşturulacak.

Film 30 Mayıs 2019 tarihinde tüm katılımcı öğrenci, öğretmen ve röportajı kabul eden kişilerin İzmir’de bir araya gelecekleri bir toplantıda gösterilecek.

Katılmak için ne yapmalı?

İzmir, Ankara ve İstanbul Fransızca Öğretmenleri Dernekleri projenizde size eşlik etmeye hazırlar, mesajlarınızı şu adreslere iletebilirsiniz:

–           İzmir : 50figures.turquie@gmail.com
–           İstanbul : apft.istanbul@gmail.com
–           Ankara : apfankara@gmail.com

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

www.50-figures-de-la-francophonie-en-turquie.com