Türk – Fransız İnovasyon Günleri «Akıllı Şehirler» sona erdi

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Türk-Fransız İnovasyon Günleri «Akıllı Şehirler» 4 Aralık Pazartesi günü Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries ve İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca’nın birlikte katıldıkları açılış töreni ile başladı.

Ikinci ayağı 6 Aralık’ta ODTÜ TEKNOKENT’de düzenlenen Türk-Fransız İnovasyon Günleri Fransa ve Türkiye’den bilim insanları, start-up’lar, özel ve kamu sektöründen uzmanlar, girişim finansmanı uzmanları ile bakanlık ve belediye yöneticilerini bir araya getirdi. «Akıllı Şehirler » teması altında buluşan uzmanlar İstanbul ve Ankara’da 2 gün boyunca oturumlar, yuvarlak masa toplantıları ve B2B görüşmeler yolu ile bilgi alışverişinde bulundular.

Fransa’dan sektörün önde gelen uzmanlarının ve bilim insanlarının katıldığı İnovasyon Günleri boyunca «Akıllı Şehirler » teması küresel boyutta ele alındığı gibi enerji, akıllı elektrik şebekeleri, ulaşım ve hareketlilik, açık kaynak ve girişim finansmanı gibi özel konular ele alındı ve Türk – Fransız işbirliği için yeni adımlar atıldı.

İTÜ ARI TEKNOKENT ve ODTÜ TEKNOKENT evsahipliğinde ve Fransa Büyükelçiliği’nin ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin organizasyonu ile gerçekleşen etkinliklerin sponsorluğu Alstom, Renault ve Thales tarafından yapıldı.

Detaylı bilgi ve program için www.ftinnovationdays2017.com

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries tarafından Ingilizce olarak yapılan açılış konuşmasının çevirisi için tıklayınız.