PRIX GONCOURT 2023 İÇİN SON KISA LİSTE AÇIKLANDI

#PrixGoncourt2023
Eylül ayının başında kısa listeye kalan on beş eserden sadece dördü sezonun en prestijli edebiyat ödülü için yarışıyor. Goncourt akademisyenleri Prix Goncourt 2023 için son kısa listeyi açıkladı.

Goncourt 2023 için finale kalan dört yazar:
Jean-Baptiste Andrea, Veiller sur elle (L’Iconoclaste)
Gaspard Kœnig, Humus (L’Observatoire)
Éric Reinhardt, Sarah, Susanne et l’écrivain (Gallimard)
Neige Sinno, Triste tigre (P.O.L)

Ödülün 7 Kasım Salı günü Paris’teki Drouant restoranında açıklanması bekleniyor.

Prix Goncourt jürisi, başkan Didier Decoin, Pascal Bruckner, Éric-Emmanuel Schmitt, Paule Constant, Christine Angot, Tahar Ben Jelloun, Camille Laurens, Françoise Chandernagor, Philippe Claudel ve Pierre Assouline’den oluşuyor.

Geçtiğimiz yıl Brigitte Giraud, Flammarion tarafından yayımlanan Vivre vite adlı romanıyla Prix Goncourt 2022’yi kazanmıştı.

Prix Goncourt, 1892 yılında Edmond de Goncourt’un vasiyeti üzerine Fransızca konuşan yazarlar için oluşturulan bir Fransız edebiyat ödülüdür. Académie Goncourt olarak bilinen Société littéraire des Goncourt resmi olarak 1902 yılında kurulmuş ve ilk Prix Goncourt 21 Aralık 1903 tarihinde ilan edilmiştir.

Yıllık ödül, Académie Goncourt tarafından, o yıl yayınlanan romanlar arasından ilk ikisi Eylül ve Ekim aylarında olmak üzere üç ardışık eleme yapıldıktan sonra Kasım ayının başında verilir. Fransa’nın en eski ve en prestijli edebiyat ödüllerinden biridir.