LA FÉMIS YAZ OKULU BURS ÇAĞRISI

La Fémis Yaz Üniversitesi, 12 Temmuz – 8 Eylül 2023

La Fémis Yaz Üniversitesi, eğitimlerini ve teknik bilgilerini tamamlamanın yanı sıra belgesel film yapım uygulamalarını mükemmelleştirmek isteyen 12 ila 15 genç yönetmen veya sinema öğrencisi için Fransa’da iki aylık bir eğitim kursudur. Bu eğitim, 1989 yılından bu yana Fransa’nın Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenmektedir.
Katılımcılar, uygun ülkelerin Fransa Büyükelçiliklerinden staj hibesi almalıdır.

Katılımcılar, bu eğitim programına başvurmak için ilgili ülkelerdeki Fransa Büyükelçilikleri’nin Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Servisleri’nden elde edilebilen (La Fémis tarafından sağlanan) başvuru dosyalarını doldurarak sonrasında La Fémis, Institut français ve Kültür Servisi tarafından ortaklaşa seçilir.

Fransa Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Servisi 2023 La Fémis Yaz Okulu için 1 öğrencilik burs sunmaktadır. Başvurular değerlendirilerek kısa listeye kalan adaylık basvuruları La Fémis tarafından değerlendirilecek ve bursa hak kazanan aday ilan edilecektir. Burs kapsamı:

  • Türkiye – Fransa gidiş-dönüş uçak bileti
  • Eğitim süresi boyunca aylık 920Avro tutarında burs ve
  • Eğitim süresi boyunca sosyal sigorta imkanlarından faydalanacaktır.

Adayların Fransızca okuma, yazma, konuşma seviyelerinin akıcı olması zorunludur, DELF / DALF diploması olan adaylar basvuru eki olarak diplomalarını gönderebilir.
Adaylar 1 Ocak 2023 tarihinde 27 yaşın altında olmalıdır.

Başvuru formunu doldurarak 3 Nisan 2023 gece yarısına dek FEMIS konu satırı ile audio@ifturquie.org e-posta adresine gönderebilirsiniz. Bu tarihten sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır. Institut français gerektiginde adaylarla telefonda ya da görüntülü mülakat yapabilir.

Başvuru formu

La Fémis Yaz Okulu tanıtımı ve başvuru şartları