Klavye başına! Genç Yazılar 2020 Yarışması başlıyor!

Bu yıl 2.si düzenlenecek olan Genç Yazılar 2020 Yarışması’na 118 ülkeden AUF üyesi 990 kurum ve üniversitenin 18-29 yaş arası öğrencileri davetli.

Türkiye’de AUF üyesi üniversiteler ise Ankara’da Hacettepe Üniversitesi, İstanbul’da Galatasaray, Yeditepe ve Yıldız Teknik Üniversiteleri ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi.

Üniversiteler Frankofoni Ajansı (AUF), Radio France Internationale (RFI) ve Short Édition tarafından düzenlenen Genç Yazılar 2020 Yarışması’na katılmak için maksimum 8000 karakterlik (boşluklar dahil) bir kurgu öykü yazmanız gerekiyor. Öykünüzün ise Genç Yazılar 2020 jüri başkanı ve Prix Goncourt ödülü sahibi yazar Atiq Rahimi’nin « Mille maisons du rêve et de la terreur » adlı romanından şu enigmatik soru ile başlaması gerekiyor :

 « Suis-je dans le noir ou ai-je les yeux fermés ? Peut-être les deux. »

En başarılı öyküler kamuoyu ve profesyonellerden oluşan iki ayrı değerlendirmeye tabi tutulacak ve jüri ödülünü kazanan genç yazar edebi ve kültürel deneyimlerle dolu bir uluslararası seyahat kazanırken kamu ödülünü kazanan yazar ise edebiyat ve kültür dolu bir kutuya sahip olacak.

Kısa hikayenizi 17 Mayıs 2020’den önce şu sayfadan gönderebilir, yarışmaya katılan öykülere göz atabilirsiniz:

https://short-edition.com/fr/prix/jeunes-ecritures-2020