İnstitut français Türkiye İzmir’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yeni iş birliği

İnstitut français Türkiye İzmir’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yeni iş birliği

Ocak 2020 itibariyle

 

İnstitut français Türkiye İzmir şubesi, yıllardır iş birliği yaparak çeşitli etkinlikleri birlikte gerçekleştirdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yeni bir iş birliğini başlattı.

İnstitut français Türkiye İzmir, Fransa Büyükelçiliği’nin desteğiyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi personelinin Fransızca kursları alması için gerekli düzenlemeleri üstleneceğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinin personeline özel bir fiyat uygulamasıyla İnstitut français İzmir bünyesinde yapılacak olan Fransızca kursları Ocak 2020 itibariyle başlayacak. Avrupa Dilleri Ortak Referans Sistemi tarafından belirlenen seviyelere (A1, A2, B1, B2, C1, C2) göre tasarlanmış Genel Fransızca kurslarının yanı sıra, özel konulu Fransızca, talebe göre Fransızca, konuşma ve diğer atölyeler gibi pek çok farklı konuda kurslara avantajlı fiyatlarla katılım sağlayabilecekler.

2019 yılında, 51.381 ziyaretçisiyle, 7 yaşından 85 yaşa uzanan 2000 öğrenci potansiyeliyle, İnstitut français Türkiye İzmir, İzmirlilerin ihtiyaçlarına ve isteklerine uygun dil eğitimi, kültürel faaliyetler ve sanatsal değişim etkinlikleri sunarak, Fransa ve Türkiye arasında köprü olmaya devam etmektedir.

İnstitut français Türkiye İzmir şubesi, 1955 yılından bu yana şu andaki binasında faaliyet göstererek, globalleşen dünyada yabancı dil öğretiminde yetkin bir rol almayı sürdürürken, İzmir’de Fransız dilinin yeni tekniklerle öğretiminde de büyük bir rol oynuyor. Bir taraftan bölgedeki eğitim kurumlarıyla eğitimde iş birlikleri yapıyor, diğer taraftan da yerel partner kurumlarla ortak sanatsal projeleri desteklemeye devam ediyor. Sinema salonu, sergi salonu ve kütüphanesi sayesinde de çok sayıda Fransızca belgesel film, kitap, müzik yayınlarının İzmirlilere ulaşmasını sağlıyor.

Dünyada Fransızca

Fransızca, 5 kıtada konuşulan ve dünyada en çok öğrenilen ikinci dil olması sebebiyle, büyük bir ilgi görmektedir. Aynı zamanda, uluslararası ilişkilerde kullanılan resmi dil olup, Türkiye’de 500’den fazla şirketin eleman alımlarında tercih ettiği ilk dildir. 2018 yılında 300 milyon kişi Fransızca konuşurken, bu sayının 2050 yılında 800 milyona erişeceği öngörülüyor.