Fransa Büyükelçiliği’nden Fransızca öğretmenlerine formasyon

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müşteşarlığı ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı arasında Fransızca öğretmenlerinin formasyonu için niyet beyanı imzalandı.

MEB yerleşkesinde düzenlenen törende Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı Eric SOULIER ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan BOYACI iyi niyet beyanını imzaladılar. Törene ayrıca Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği Fransızca Ataşesi Virginie Villechange, Eğitimde Işbirliği Ataşesi Bruno Delvallée ile Ankara Fransız Kültür Merkezi Kurslar Müdürü Hülya Öz de katıldılar.

Niyet beyanı ile, MEB’e bağlı devlet okullarında görev yapan Fransızca öğretmenlerinin mesleki becerilerinin güçlendirilmesi için işbirliği amaçlanıyor.

İmzalanan niyet beyanına göre iki kurum,

  1. Öğretmenlerin dil ve pedagojik gereksinimlerinin değerlendirilmesi;
  2. Öğretmenlerin dilbilimsel ve pedagojik alanda sürekli eğitimlerinin sağlanması;
  3. DELF (Fransızca Eğitim Diploması) sınavlarının düzenlenmesi yoluyla öğretmenlere yönelik dil yeterliliği sertifika programının geliştirilmesi;
  4. Öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını arttırmak ve Fransızca iletişim pratiklerini teşvik etmek amacıyla eğitim projeleri geliştirmeleri için öğretmenlere eşlik etmek
  5. Türkiye ve Fransa’daki devlet okulları arasında öğretmen ve öğrenci eğitim değişim programları geliştirmek konularında işbirliği yapacaklar.

Tören sırasında söz alan Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı imzalanan niyet beyanını büyük bir reformun hayata geçirilmesi olarak nitelendirirdi. Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı Eric Soulier ise bu imzanın uzun süren bir çalısmanın sonucu oldugunu belirterek projede görev alan ekibine tesekkür etti ve Fransızca ögretmenlerinin dilsel ve pedagojik formasyonunun ögrencilerin yabancı dilde edinmeleri gereken yeterliliklerine iliskin ihtiyacı karsılamaya yönelik oldugunu ifade etti. Soulier, MEB’e baglı resmi devlet okullarında görev yapan Fransızca ögretmenlerinin dilsel ve pedagojik formasyon süreci bünyesinde DELF DALF sınavlarına girerek tüm dünyada tanınan Uluslararası Resmi Fransızca Diplomaları olan DELF DALF diplomalarını alacaklarını sözlerine ekledi.