Frankofoni İlkbaharı renkli etkinliklerle devam ediyor

Institut français ve ortakları, bir tek Frankofoni Ayı değil, Mart ortasından Haziran ortasına kadar bir dizi etkinlikle Türkiye’de Frankofoni İlkbaharı sunuyor! Fransızca konuşulan ülkelerin büyükelçilikleri ve konsoloslukları, Institut français Ankara, İstanbul ve İzmir, Adana ve Bursa’daki iki Alliance française derneği, çift dilli okullar ağı, Galatasaray Üniversitesi ve Türk üniversitelerinin Fransızca bölümleri, Fransızca Öğretmenlerı dernekleri ve Türkiye’de Frankofoni’nin tüm aktörleri yüzden fazla etkinlik sunmak için ülke çapında seferber oldu.

Yarışmalar, kısa filmler, film gösterimleri, edebiyat buluşmaları, gösteriler, konserler ve resitaller, toplantı-münazaralar, sergiler, konferanslar, yazı atölyeleri, müzik yarışmaları, şiir veya masal okumaları, NATO modeli, karaoke, web seminerleri, öğretmen eğitimi, radyo yayınları, gastronomik veya şenlik buluşmaları, programda herkes için bir şeyler var!

Etkinlik programını keşfedin!

Frankofoni İlkbaharı programı

Frankofoni İlkbaharı çerçevesinde düzenlenen yarışmalara katılarak ödül kazanmak ister misiniz ? Aşağıdaki bağlantılara tıklayın !

Podcast yarışması “Souvenirs souvenirs” APFT Istanbul, APFA ve APFIZ

Yaratıcı yazı yarışması “Mes langues en fète” APFT Istanbul, APFA ve APFIZ

Şiir yarışması “Petits poètes” APFIZ , APFA ve APFI

Şiir yarışması “En avant la poésie” APFIZ, APFA ve APFI

Şiirsel video yarışması “A la fenêtre de mon âme” APFIZ, IFT, APFA, APFI, IFprofs, FIPF

Institut français Türkiye tarafından düzenlenen “Dis-moi dix mots” yarışması