FIDCAMPUS BAŞVURU ÇAĞRISI

FIDMarseille tarafından MuCEM ile ortaklaşa başlatılan bir proje

25-30 Haziran tarihleri arasında 35. yılını kutlayacak olan FIDMarseille ( Marsilya Uluslararası Film Festivali) sanat ve sinema okullarından öğrenciler, genç yönetmenler ve film yapımcıları için 24 Haziran – 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında bir eğitim konaklama programı düzenliyor.

FIDCampus’ün 11. edisyonu için seçilen genç sinemacılar, konaklama programlarına profesyonellerle yaptıkları çalışmalar üzerine fikir alışverişi ile başlayacaklar. Ardından çeşitli toplantı, gösterim, ustalık sınıfları ve atölye çalışmalarına katılacaklar.

Katılımcılar aşağıdaki programa katılmaya davet edilecektir:
– Profesyoneller tarafından denetlenen iki günlük özel ders ve grup tartışmaları (önceki edisyonlar da dahil olmak üzere Miguel Gomes, Alice Rohrwacher, Ghassan Salhab, Caroline Champetier, Narimane Mari, Raphael Lefèvre, Raed Andoni, Stefano Savona, Marie Voignier, Claire Atherton, Kamal Aljafari, Phillip Warnell gibi sanatçı ve film yapımcıları) genç yönetmenlerinin her biri tarafından sunulan filmlere odaklanacak.

FIDCampus 2023 kapsamında :
– Festivale davet edilen yönetmenler, programcılar veya yapımcılarla ayrıcalıklı toplantılar
– Festivali sunacak olan FIDMarseille ve FIDCampus programcıları ve organizatörleri ile toplantılar ve mevcut uluslararası festivallere ve ortak yapım destek platformlarına genel bir bakış.

Ve ayrıca :
– Whit Stillman gibi uluslararası üne sahip yönetmenlerin ustalık sınıfları,
– Dünyanın dört bir yanından profesyoneller tarafından sağlanan vaka çalışmaları (kurgu, çekim, ses kaydı, post prodüksiyon, vb.);
– FIDLab 2024 – profesyoneller için ayrılmış uluslararası ortak yapımı destekleyen bir platform – ile panellere katılım, FIDLab proje liderlerinin sunumları ve toplantılara katılacaklar.

Her katılımcının
– Gidiş-dönüş bileti
– Havaalanından transfer
– Marsilya’da 7 gece konaklama
– günlük yemekler
– ulaşım ve programla ilgili faaliyetler
– Tüm gösterim ve etkinliklere giriş sağlayan festival pass kartı FIDCampus tarafından karşılanacaktır.

BAŞVURU ÇAĞRISI
Her okul/kurum en fazla 15 başvuru gönderebilir.
Kayıt olmak için:
1. Eventival’de bir VP kullanıcı hesabı oluşturun – eğer zaten yoksa:
https://vp.eventival.com/fidmarseille/2024
2. Bu hesabın oluşturulduğunu Lisa Pison’a aşağıdaki adrese bir e-posta göndererek bildirin
fidcampus@fidmarseille.org
3. Lisa Pison her katılımcıya online kayıt formuna erişim hakkı verecektir.
Her katılımcı sadece bir başvuru yapabilir (genellikle yaptıkları son film için ve süresi 60 dakikadan az olacaktır). Son başvuru tarihi 17 Mart 2024’tür.

Seçim sistematik değildir. FIDMarseille seçim komitesi, gönderilen filme ve bireysel motivasyona göre her okul veya ortak kültür kurumundan en fazla bir yönetmen seçebilir.
Sorularınız için lütfen iletişime geçiniz: fidcampus@fidmarseille.org