ADAYLIK ÇAĞRISI – 2. “İdam cezasının kaldırılması için savunuculuk ve farkındalık yaratma” çalıştayı

Genç gönüllüler, öğrenciler veya 2023 çalıştayına katılanlar da dahil olmak üzere sivil toplumun aktif üyeleri için:

18-30 yaşları arasında mısınız?

Vatandaş mısınız ve/veya Avrupa Konseyi üyesi bir ülkede mi yaşıyorsunuz?

Hukuk, gazetecilik, siyaset bilimi, iletişim, sanat, eğitim, insan bilimleri öğrencisi veya insan haklarına tutkuyla bağlı bir sivil toplum oyuncusu musunuz?

İnsan haklarına güçlü bir ilgi duyuyor ve Avrupa’daki diğer gençlerle birlikte insan hakları ve ölüm cezasının kaldırılması için orta vadeli bir projede yer almak istiyor musunuz?

İngilizce ve/veya Fransızca biliyor musunuz? (Bu eğitim kursuna katılım için Avrupa Konseyi’nin iki resmi dilinden birinde yeterlilik şarttır).

18-22 Haziran 2024 tarihleri arasında Strazburg’a (Fransa) seyahat etmek için müsait misiniz?

Avrupa Konseyi, ECPM (Ensemble contre la peine de mort) ve Initiative gegen die Todesstrafe (Ölüm Cezasına Karşı Alman Koalisyonu) ile birlikte, ölüm cezasının evrensel olarak kaldırılması sürecine katkıda bulunmak isteyen genç vatandaşların bağlılığını içeren yenilikçi bir deneyde yer alma fırsatı sunuyor.

Yükseköğrenimlerine uygun olarak veya sivil toplumda vatandaşlık veya temel hakların savunulması konularında aktif olarak yer alarak bu projede yer almaya istekli ve hevesli olduklarını gösterenler, mevcut yer sayısına (50) bağlı olarak seçilecektir.

Başvurunuzu 25 Mart 2024 tarihinden önce gönderin! (İngilizce detaylı bilgi)