2019 FLE pedagojik stajı burs programı sonuçları açıklandı

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’nin, Ankara, Istanbul ve Izmir Fransızca Öğretmenleri Dernekleri ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği 2019 yılı pedagojik staj bursları kampanyası dahilinde Fransa’ya gidecek öğretmenler belirlendi.

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği burs programı kapsamında özel okullar ve üniversitelerden toplam 20 FLE öğretmeni, 26 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında Nice’de bulunan Francophonia’da 2 haftalık pedagojik formasyondan faydalanacak. 

Burs programından faydalanmak için başvuran 50 öğretmenin dosyaları, 8 Mayıs 2019 tarihinde Istanbul’da toplanan ve Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve Işbirliği Servisi ile Ankara, Istanbul ve Izmir Fransızca Öğretmenleri Dernekleri’nden temsilcilerin oluşturduğu ulusal bir komisyon tarafından değerlendirildi.

Seçilen 20 adaydan 15’i özel okullarda 5’i ise üniversitelerde görev yapmakta olup Fransa’da formasyon için hazırladıkları projeler net bir sekilde açıklanmış ve kurumlarının pedagojik ihtiyaç ve önceliklerine uygun olarak hazırlanmıştır. Bu öğretmenler alacakları formasyonu kurum içi eğitim olarak meslektaşları ile de paylaşacaklardır.

Hatırlatma: Türkiye’de kamu kurumlarında görev yapan Fransızca öğretmenleri Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve MEB tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Fransa’da pedagojik formasyonu da kapsayacak uzun süreli bir formasyon planından faydalanacaklardır. 

Liste için tıklayın