2024 Frankofoni ǀ Tahar Ben Jelloun GSÜ’de

Galatasaray Üniversitesi
21.03.2024 15:00

Tahar Ben Jelloun ile olağanüstü bir edebiyat ve Frankofoni söyleşisi

21 Mart 15.00 – 17.00
Galatasaray Üniversitesi
316 no’lu salon, Saray Binası
 

Institut Français Türkiye ve Galatasaray Üniversitesi, Uluslararası Frankofoni Günü’nü kutlamak ve Türkiye’nin Goncourt Seçimi’nin lansmanı vesilesiyle, sizleri Fransız ve Faslı yazar Tahar Ben Jelloun ile olağanüstü bir edebiyat ve frankofoni söyleşisine davet ediyor.

Galatasaray Üniversitesi’nde gerçeklesecek buluşma, 1987’de Goncourt Ödülü’nü alan üretken yazarın eserlerine ve Frankofoni ile olan ilişkisine dönmemize olanak tanıyacak.

  • Katılım ücretsiz, kayıt zorunludur, kayıt olmak için tıklayın
  • Konuşma dili Fransızca
  • Buluşmanın ardından imza seansı gerçekleşecek

Tahar Ben Jelloun

Tahar Ben Jelloun 1944’te Fes’de doğdu. Rabat’ta felsefe okudu. Tetuan’da öğretmenlik yaptı, ardından Kazablanka’da Souffles Magazine ile çalışmalara katıldı. 1971’de psikoloji ve sosyoloji alanında çalışmalar yapmak üzere Paris’e taşındı. Le Monde gazetesi de dahil olmak üzere çeşitli dergilerle calışmalarını sürdürdü. Çok sayıda romanı (Harrouda, L’Ecrivain public, L’Auberge des pauvres…) ve köklerinden kopma, çift kültürlülük, azınlıklara yönelik baskı gibi konuları işeyen şiir derlemeleri (Cicatrices du soleil, Les amandiers sont morts de blessures…) yayımlandı.

1987’de La Nuit Sacrée ile Goncourt Ödülü’nü, tüm çalışmaları nedeniyle 1994’te Noureddine Aba Vakfı Edebiyat Büyük Ödülü’nü ve L’homme Rompu‘yla 1994’te Akdeniz Ödülü’nü kazandı. Tahar Ben Jelloun Paris’te yaşamaktadır.

Ya­zarın Türkçeye çevrilen yapıtları:

Tanca’da Sessiz Bir Gün, Bay Ahlak’ın Çöküşü, Kör Melek, Kızıma Irkçılığı Anlatıyorum, Hata Gecesi, Kutsal Gece, Kum Çocuk, Yoksul­lar Hanı, Duygular Labirenti, Jean Jenet: Yüce Yalancı, Işığın O Kör Edici Yokluğu, Beckett ve Genet Tanca’da Bir Çay, Devenin Söylediği, Ülkemde, Annem Hakkında.