Programme Campus France Académie, spécial Turquie.

27 Temmuz – 25 Agustos 2018
Campus France Türkiye, Campus France Paris ve Grenoble Üniversitesi Türk öğrencilere yönelik 1 aylık bir yaz kampı programı başlatıyor. Fransızca dili ve kültürüne ilgi duyan ya da Fransa’da yüksek öğretimine devam etmek isteyen lise ve üniversite öğrencileri Fransızcalarını geliştirerek Fransa’da yaşamak ile ilgili kültürel formasyon ve üniversite eğitimindeki amaçlarına yönelik bir formasyon alacaklar.

Zengin bir programdan oluşan 1 aylık kamp idari ve lojistik, pedagojik ve kültür bölümlerinden oluşuyor:

1) Pedagoji
Yaz kampı programının ilk amacı lise ve üniversite öğrencilerini Fransa’da üniversite hayatlarına hazırlamak. Bu nedenle ilk iki hafta diğer uluslararası öğrencilerle birlikte Fransızca dili derslerine katılacak olan öğrenciler son iki hafta boyunca Türk öğrencilere yönelik olarak hazırlanan üniversite metodolojisi derslerine katılacaklar. Metodoloji dersleri, öğrencilerin Fransız üniversitelerindeki değişik ders çeşitlerinin (klasik ders anlatımı, yönlendirilen çalışmalar, pratik çalışmalar, seminer ve atölyeler) özelliklerini anlamaları, not alma ve üniversitede ders çalışma yöntemlerini benimsemeleri ve aynı zamanda sınav sistemlerini ve sınavlarda başarılı olmak için öğrenilmesi gereken teknikleri (deneme yazımı, metin yorumlama, metin özetleme) kazandırmayı ve öğrencileri Fransız üniversitelerinde geçirecekleri ilk yıla hazırlamayı hedefliyor.
Bu alanlarda öğrencilerin kazanımları raporlanarak pedagojik takipleri de yapılacaktır.

2) İdari ve lojistik
Campus France Türkiye ve Campus France Paris öğrencilerin karşılanarak uğurlanması, program boyunca sigortalanması ve tek kişilik odalarda, en iyi koşullarda ağırlanmalarını düzenlemekten sorumlu olacaklardır. Program boyunca öğrenciler Fransa’da özel ve kamu hizmetlerinden yararlanmanın yollarını da öğreneceklerdir (banka hesabı açma, postane işlemleri, tren bileti satın alma gibi).

3) Kültür
Öğrenciler program boyunca CUEF tarafından düzenlenecek kültürel etkinliklere, rehberli turlara, akşamlara, müze ziyaretlerine, spor karşılasmalarına ve hafta sonu gezilerine katılarak öğrenci yaşamını ve Fransız usulü yaşamı deneyimleyeceklerdir.

Ücret: 2000 € konaklama dahil

Takvim:
– Kayıt: Formu doldurarak 300€ kayıt ücretinin ödendiğine dair dekont ile birlikte 30 Nisan’dan önce cooperation@ifturquie.org adresine iletiniz.
– Ödeme:
o İlk taksit (850 €) son ödeme tarihi  18 Mayıs 2018.
o İkinci taksit (850 €) son ödeme tarihi 15 Haziran 2018.

Detaylı bilgi için:
cooperation@ifturquie.org
Tel : 0850 755 68 20

Banka ödeme bilgileri:
Institut Français de Turquie
IBAN No: FR76 1007 1449 0000 0010 2021 913
SWIFT kodu: TRPUFRP1