FrancEducation etiketli okullar “Boğaziçi Buluşması”nda bir araya geliyor

Türkiye Fransız Kültür Merkezi, Lübnan Fransız Kültür Merkezi,  FrancEducation Markasına sahip Lübnanlı ve Türk okullar 21-22 Şubat tarihlerinde “Boğaziçi Buluşması” adı altında bir araya geliyor. Saint Benoît Lisesi’nde düzenlenecek “Boğaziçi Buluşması”, Lübnan ve Türkiye’den katılacak 80 eğitimciyi ağırlayacak.

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’nin Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarlığı, eğitimdeki mükemmelik seviyesini sürekli biçimde desteklemek ve Türkiye’de geliştirilen eğitim çalışmalarının niteliğine önem vermek arzusundadır. Bu nedenle, öğretmenlerimizi Lübnan’daki meslektaşlarımızla buluşturmak ve Türkiye’de gerçekleştirilen projeleri tanıtmak için Türkiye’ye davet etmeye karar vermiştir. Bu buluşma, yoğun bir program içerisinde karşılıklı fikir alışverişinin yanı sıra, belki de iki ülke arasında yeni perspektiflerin ve eğitim projelerinin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Boğaziçi Buluşması: Değerli Bir Sempozyum

Boğaziçi Buluşması’nın hedefi, Fransızca konuşan öğrencileri ve öğretmenleri bir araya getirip  birlikte hareket edebilmeleri için eğitim alanında FrancEducation ağında yer alan okulların  yaptığı ortak projeleri geliştirip artırmaktır.
Böylece sempozyum, eğitim, Frankofoni ve dijital teknoloji alanlarındaki inovatif  deneyimlerin  paylaşılmasını sağlayacaktır.
Lübnan’dan gelecek lise temsilcileri, hem “Boğaziçi Buluşması”na hem de Uluslararası Dijital Bahara katılacaktır. Saint benoit Lisesi’nde düzenlenecek Beşinci Uluslararası Dijital Bahar etkinliğine bu yıl yaklaşık 500 kişinin katılması beklenmektedir.

FrancEducation Markasına Sahip Lübnanlı Liseler

Etkinliğe katılacak tüm Lübnanlı Liseler, FrancEducation markasına sahiptir. Lübnan, FrancEducation Markası ağına 2016 yılında dahil olmuştur.
FrancEducation Markası, uluslararası bir tanıma sağlayan, çift dilde eğitim veren ve eğitim anlamında mükemmelik seviyesine ulaşmış olan okullara veriliyor. Türkiye’de toplam 13 eğitim kurumu FrancEducation markasına sahip.
Bu marka, sadece dil kriterleriyle yetinmeyip öğretmenlerin akademik seviyesini, öğretmenlerin kurum projesindeki rolünü, okulun eğitim planındaki kalitesini de göz önünde bulundurmaktadır.

Onur Konukları

Fransa dışında yaşayan Fransızlar temsilcisi Senatör Claudine Lepage, CIEP’in (Uluslararası Pedagojik Çalışmalar Merkezi) Fransızca Bölüm Sorumlusu Juliette Salabert, Milli Eğitim Müfettişi Sayın Joëlle Jean başta olmak üzere birçok konuk etkinliğe katılacaktır.