ALBERT CAMUS: YABANCI, İÇTENLİĞİN ÇILGINLIĞI

FKM, Konrad Adenauer Cad. No 30 - 06550 YILDIZ
12.03.2019 - 19:30

FRANKOFONİ AYI

ALBERT CAMUS: YABANCI, İÇTENLİĞİN ÇILGINLIĞI

“Bugün annem öldü. Belki de dün, bilmiyorum. Bakımevinden bir telgraf aldım : « Anneniz öldü. Cenazesi yarın kaldırılacak. Saygılar ». Bundan pek bir şey anlaşılmıyor. Belki dün ölmüştür.”

Frankofoni Ayı etkinlikleri çerçevesinde, Cansel Elçin, Fransız edebiyatının en önemli klasiklerinden ve Albert Camus’un büyük eseri Yabancı’nın en çarpıcı bölümlerini, çellist Murat Berk’in müziği eşliğinde okuyacak.
Sert ve ruhsuz bir anlatım diline sahip Camus metni ile çellonun buluşması, insanı ve kendi dünyaları arasında varolan çelişkileri sahneye yansıtacak. Camus’ye göre bireysel absürdlük/saçmalık bir bakıma gerçekliğin aynı zamanda dünyanın saçmalığıyla savaşmanın bir yolu.

Cansel ELÇİN

Türk sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu Cansel Elçin ilk ve orta eğitimini Paris’te Lycée Racine’de tamamladıktan sonra Ekonomi ve Sosyal Bilimler okudu. Tiyatro eğitimini, Fransa’nın önde gelen tiyatro okullarından sanatçı Ecole Florent’da tamamladı. Televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde aldığı rollerle Türkiye’de de tanınan sanatçı, 2015 yılından bu yana, Şakir Gürzumar’ın yönettiği Frankenstein rolünü başarıyla canlandırmaktadır.

Murat BERK 

1980 yılında Prof. Nusret Kayar’ın öğrencisi olarak Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarına girdi. 1986’da, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans bölümüne Prof. Ali Doğan’ın öğrencisi olarak kabul edildikten sonra 1990 yılında eğitimini tamamladı. Aynı yıl İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak viyolonsel sanatçısı olarak orkestraya katıldı. 1993 yılında kazandığı bir bursla İsviçre’de Cenevre Konservatuvarı’na kabul edildi. Yurtdışında öğrenimi sırasında, Mstislav Rostropovich, Misha Maisky, Janos Starker gibi ünlü viyolonselcilerin kurslarına katıldı. Lozan Orkestrası, Tibor Varga Oda Orkestrası ve Cenevre Oda Orkestraları ile çalışma fırsatı buldu. 1997 yılında Türkiye’ye dönen sanatçı Borusan Filarmoni Orkestrası Viyolonsel grubuna katılmış ayrıca 2002 yılında aynı okuldan mezun dört  çellist olarak Çellistanbul Quarteti kurmuş ve kuruluşundan itibaren Uluslararası Kıbrıs Müzik Festivali, D-Marin Turgutreis Klasik Müzik festivali ve İstanbul Müzik Festivalinde dünyaca ünlü Berlin Filarmoni Orkestrası çellistlerinden oluşan Cello4Berlin başta olmak üzere birçok profesyonel sanatçı ile konserler gerçekleştirerek   halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasında viyolonsel sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

Etkinlik hem Fransızca hem Türkçe’dir.